5 июня, 2024 22:38
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Китай оголосив криптовалютні операції незаконними, біржі почали блокувати китайських користувачів

У Центральному банку заявили, що закордонним біржам заборонено надавати послуги материковим інвесторам через Інтернет і пообіцяли спільно викорінити «незаконну криптовалютну діяльність».

Дві найбільші світові біржі Huobi Global і Binance припинили реєстрацію нових користувачів із материка, акаунти вже зареєстрованих користувачів заблокують.

У понеділок, 27 вересня, відбулося падіння акцій компаній, пов’язаних із криптовалютою. Компанія Huobi Tech заявила про падіння на 23%. Фінансово-технологічна компанія OKG Technology Holdings Ltd, контрольний пакет акцій якої належить засновнику кріптобіржі OKcoin Сюй Мінсіну, втратила 12%. TokenPocket, популярний криптовалютний гаманець, повідомив своїм клієнтам, що припиняє надання послуг користувачам із материкового Китаю, які ризикують порушити політику Китаю.

Контекст:

У травні 2021 року віцепрем’єр Китаю Лю Хе заявив, що уряд «обмежить видобуток і торгівлю Bitcoin» із метою досягнення фінансової стабільності. Китайські наглядові органи зазначали, що фінансові установи та платіжні компанії не мають брати участі у будь-яких транзакціях, пов’язаних із криптовалютою, повідомляє Суспільне.

Багато китайських криптобірж закрили або перемістили в офшори у 2017 році після того, як Китай, раніше найбільший у світі центр обігу біткоінів, заборонив платформам конвертувати платіжні засоби у криптовалюту і навпаки.

Проверьте

Мінекономіки підтвердило, що Кабмін призначив чотирьох в.о. членів правління "Нафтогазу" і взяв на себе функції наглядової ради

Кабмін припинив повноваження членів правління «Нафтогазу» Сергія Переломи і Ярослава Теклюка. Виконання обов’язків членів правління …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *