22 июня, 2024 0:30
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Колишній найближчий друг Путіна, мільярдер Пугачов: Контракт на придбання вертольотоносців "Містраль" для Росії зробив я. Але, на щастя, їх не побудували

«Так. Це мій бізнес. Я підписав контракт, що буду на своїх заводах будувати 20 таких кораблів. Але, на щастя, їх не побудували. Тому що, якби ми їх побудували, то Україна давно б увійшла до складу Росії. Коли трапилася Грузія, то виявилося, що такого класу кораблів немає. Їх не будували навіть у Радянському Союзі. Але кораблі 300-мильної зони для дій такого кшталту не придатні. А ось «Містраль»… Їх випускають лише дві країни: Франція та Корея. У американців є схожі, але вони сильно відрізняються за місткістю», – сказав він.

Колишній друг Путіна зазначив, що «якщо ви хочете захопити Крим, то два «Містралі» – і Крим у вас».

«Якщо Крим голосує не за, а проти. Тобто, власне, ось так. Це десантні кораблі… Тому я був дуже щасливим, що і два побудовані вертольотоносці не віддали. Я був за», – підкреслив Пугачов.

За його словами, французи ставили йому запитання щодо вертольотоносців.

«Я говорив: «Повірте, те, що ви віддаєте, – це набагато гірше, ніж атомна бомба. Це історія, яка працює. І за неї ніхто по руках не надає». Пам’ятаю, [колишній президент Франції Ніколя] Саркозі кричав: «Ні, ми продаємо свої кораблі. Ми їх самі будуємо». Хотів віддати», – розповів Пугачов.

Колишній найближчий друг Путіна, мільярдер Пугачов: Я сказав Путіну: «Обери місце, де тебе поховати». Він відповів: «Я жити тільки зібрався. Навіщо мені це? Відчепись». Читайте повну версію інтерв’ю

ВІДЕО Контекст:

Договір на постачання двох вертольотоносців типу «Містраль» було укладено між Францією і Росією у 2011 році, проте у 2015 році угоду розірвали за ініціативою Парижа у зв’язку з російською агресією проти України.

5 серпня 2015 року президент Франції Франсуа Олланд та президент Росії Володимир Путін остаточно домовилися про розірвання контракту. За даними російської газети «Коммерсант», Франція у «ситуації найсуворішої таємності» компенсувала Росії за «Містраль» €1,1 млрд.

23 вересня того самого року Єлисейський палац офіційно підтвердив, що кораблі продадуть Єгипту, у жовтні сторони підписали договір.

За даними «Коммерсанта», Пугачову належали суднобудівні підприємства, елітна нерухомість у Росії та Європі, зокрема замок Шато-де-Гаро у Ніцці, ЗМІ у Франції. У 2008 році Forbes оцінив статки Пугачова у $2 млрд.

Проверьте

Общественная организация "Життя" заявила об угрозе возобновления в Украине рекламы сигарет

По информации членов организации, 9 ноября нардеп от «Слуги народа» Никита Потураев от имени комитета …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *