21 июня, 2024 22:36
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Після експертизи тендерних документів вартість ноутбуків для освітян знизилася на 24,7 млн грн – Мінцифри

Експертизу провели у Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській областях та Печерському районі Києва.

«У Чернігівській області за рахунок економії понад 800 тис. грн вдасться додатково забезпечити якісною технікою 44 учителів. Підписуються договори, і найближчим часом ноутбуки почнуть доставляти у школи. Техніку отримають понад 13 тис. учителів у цих областях», – зазначили у релізі.

Контроль за цільовим використанням субвенції дасть можливість заощадити понад 100 млн грн і додатково забезпечити ноутбуками понад 5 тис. українських педагогів.

Мінцифри створило інтерактивну карту, за допомогою якої можна контролювати витрати обласними адміністраціями коштів на купівлю техніки.

ОДА вже оголосили усі заплановані 38 тендерів:

34 завершили приймати заявки; 23 визначилися з переможцями; п’ять дістали висновок Національної програми інформатизації.

Учителі отримають ноутбуки одразу після того, як місцеві держадміністрації проведуть закупівлі та підпишуть договори з постачальниками, уточнили в міністерстві.

Контекст:

Уряд України планує забезпечити ноутбуками 60 тис. учителів. Вартість кожного ноутбука оцінювали попередньо у 20 тис. грн, загальна сума закупівлі – майже 1 млрд грн.

Міністерство цифрової трансформації, СБУ та Міністерство освіти запідозрили корупційну змову у тендерах на закупівлю ноутбуків для вчителів. Про це глава Мінцифри, віцепрем’єр Михайло Федоров повідомив 11 вересня.

СБУ встановила осіб, які провели перемовини з учасниками IT-ринку, залученими до закупівлі ноутбуків для педагогів, вони домовилися про збільшення вартості гаджетів на понад 30%. Про це 13 вересня повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Проверьте

Нидерланды не будут закрывать границы для украинцев, появилось дополнительное условие для въезда – Кулеба

«Нидерланды также сохранили возможности путешествий для граждан Украины, прошедших полный курс вакцинации. С 13 ноября, …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *