26 июня, 2024 17:23
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

СБУ запобігла у Києві та Київській області незаконній приватизації гідротехнічних споруд та землі на 4,2 млрд грн

«Скориставшись прогалинами у законодавстві, зловмисники у незаконний спосіб намагалися приватизувати «нічийні» ГТС та 12 земельних ділянок у столиці та околицях. Таким чином вони планували «вивести» з державної та комунальної власності майно на загальну суму понад 4,2 млрд грн», – ідеться у повідомленні.

За даними СБУ, у 2018 році громадянин України звернувся з офіційним запитом про власність низки гідротехнічних споруд та 12 земельних ділянок. Діставши формальну відповідь, що майно не належить жодній юридичній чи фізичній особі, він узяв їх на «відповідальне зберігання». А згодом розпочав процедуру приватизації щодо зазначених об’єктів.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – шість років позбавлення волі.

Наразі на майнові права 12 земельних ділянок та гідротехнічних споруд, які розташовані в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському та Вишгородському районах Київської області, наклали арешт.

Проверьте

В Україні відновилося зростання промвиробництва, за рік – на 1,4% – Держстат

Водночас у жовтні промвиробництво зросло на 7,8% (не скоригованих) та 1,9% (сезонно скоригованих) порівняно з …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *