15 мая, 2024 19:16
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Збут інформації з баз правоохоронних та держорганів здійснював експоліцейський

Збут інформації з баз правоохоронних та держорганів організував колишній працівник. За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру 25-річному експравоохоронцю з Полтавщини. Він здійснював збут інформації з обмеженим доступом із закритих державних баз даних (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

За даними слідства:

колишній поліцейський вступив у змову із невстановленими особами організував схему незаконного збору та збуту інформації з обмеженим доступом про громадян.

Дані зберігалися у базах даних:

правоохоронних та інших державних органів, банківських організацій, операторів мобільного зв’язку тощо.

Підозрюваний особисто займався пошуком клієнтів, розміщуючи  оголошення в телеграм-каналах, а також домовлявся про спосіб оплати.

Правоохоронці стверджують, що

задокументували продаж інформації стосовно двох громадян України з баз «АРМОР», «РАЦС» та «ІТС ГАРТ», експоліцейський збирався продати інформацію, що містить банківську таємницю.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Злочинну діяльність викрито прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ та слідчого управління  ГУ Нацполіції в м.Києві.

Проверьте

Оприлюднено Спільне комюніке про зміни до Конституції в частині децентралізації

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування оприлюднив Спільне комюніке …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *