7 июля, 2024 5:35
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Тисячу за вакцинацію видаватимуть і без "Дії" – Офіс президента

За його словами, отримати виплати без «Дії» українці, ймовірно, зможуть із квітня 2022 року. Проте, як відбуватиметься цей процес, поки що не визначили.

Офлайн кошти видаватимуть, за очікуваннями в Офісі президента, ті самі банки, які є і ще стануть партнерами «єПідтримки». Це «Альфа-Банк», «А-Банк», Monobank, «ПриватБанк», «Укргазбанк» і «Ощадбанк».

«Для людей, які не будуть у змозі отримати ці гроші цифровим способом із якоїсь причини – через відсутність «Дії», цифрового банкінгу або пластику, – у другому півріччі [2022] або навіть у другому кварталі буде запропоновано механізм отримання цих коштів», – заявив заступник керівника Офісу президента.

Ростислав Шурма також зазначив, що вже в січні українці зможуть за «ковідну тисячу» купувати ліки. Стосується це тих, кому понад 60 років.

Контекст:

15 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що кожен, хто вакцинувався проти коронавірусу в Україні, отримає по 1 тис. грн.

В Офісі президента зазначили, що ці гроші не видадуть готівкою. Їх можна буде витратити на певний перелік послуг, що підтримає бізнес в умовах пандемії. Виплату отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19 до 19 грудня та після.

Гроші українці отримуватимуть на спеціальну платіжну картку, яку формує програма «Дія» бета-тестування послуги розпочалося 13 грудня.

Повноцінно програма стартувала 19 грудня і діятиме до кінця наступного року. Українці зможуть використати кошти протягом чотирьох місяців із дня їх надходження на рахунок, а в разі невикористання суму буде повернуто державі, розповідали в Мінекономіки. У 2021 році на програму виділили 8 млрд грн. Перші отримувачі масово купували книжки.

В уряді очікують, що 2021 року програмою скористається 8 млн людей.

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. Зараз зробити щеплення можуть усі охочі віком від 12 років. Станом на ранок 20 грудня у країні зробили понад 27 млн щеплень проти коронавірусу, обидві дози дістало 12,98 млн осіб.

Інструкцію, як оформити заявку на отримання 1 тис. грн за вакцинацію, оприлюднили 9 грудня.

Проверьте

Українці витратили 134 млн грн у межах програми "єПідтримка" – Шмигаль

«Майже 5 млн українців відкрило рахунки в банках за цей час, 4 млн українців уже …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *