13 июля, 2024 2:10
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Народний депутат Камельчук не задекларував три фірми, квартиру та кредит у "ПриватБанку" – НАЗК

Згідно з результатами перевірки НАЗК, нардеп Камельчук не вказав у декларації за 2020 рік квартири площею 63 м² у Києві, за яку він отримує компенсацію та орендує для виконання депутатських повноважень.

Також політик не задекларував 1/4 квартири своєї дружини площею 47,9 м² у місті Вараш Рівненської області. Камельчук пояснив, що йому не повідомили про цю квартиру, однак Нацагентство цього не врахувало, повідомляє видання.

Він також не вказав у декларації автомобіля Skoda Favorit 1992 року випуску, вартість якого становить 11 792 грн.

Окрім того, член парламенту не задекларував своєї частки у компаніях «Бізнесфорум системс», «Бізнесфорум» та «Бізнесфорум груп». Нардеп пояснив, що передав компанії в управління іншій особі, але НАЗК пояснення не врахувало.

Камельчук задекларував придбання 4,1 біткоіна протягом 2020 року за 651 280 грн. Проте він не зміг довести НАЗК, що справді купив цю криптовалюту. У політика немає належних доказів, а також доступу до криптовалюти, пише «Слово і діло».

У Нацагентстві також встановили, що Камельчук не задекларував 102 487 грн на рахунку в «Ощадбанку», неправильно вказав розмір отриманої заробітної плати та фінансові зобов’язання перед «ПриватБанком» у розмірі $48 864, тобто 1,38 млн грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 6 867 762 грн, що становить розмір понад 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб’єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України», – ідеться у висновку НАЗК.

Проверьте

Вакцина от штамма коронавируса "Омикрон" будет готова в марте – глава Pfizer

Он объяснил, что перед разработчиками стоит цель создать такой препарат, который будет «намного лучше» предотвращать …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *