1 августа, 2024 12:45
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Вітренко: "Нафтогаз" забезпечив десяту частину всіх надходжень до державного бюджету України у 2021 році

НАК забезпечила десяту частину всіх надходжень до державного бюджету України, майже стільки було спрямовано на потреби Міністерства оборони 2021 року, зазначив він.

«Завдяки змінам у підходах до керівництва компанії, починаючи із 2-го кварталу 2021 року, нам вдалося покращити фінансові результати роботи та збільшити платежі до держбюджету. Нагадаю, що у 2020 році та в 1-му кварталі 2021 року «Нафтогаз», на жаль, був збитковим, що призвело до змін у його керівництві. Уже за 2-й квартал 2021 року компанія показала прибуток у фінансовій звітності, огляд якої на відповідність міжнародним стандартам зробив міжнародний аудитор», – написав Вітренко.

За його словами, відрахування до держбюджету 2020 року включали ще й дивіденди (розподіл прибутку) за 2019 рік. Прибуток тоді фактично забезпечив один напрям діяльності – транзит, без надходжень від якого, включно з надходженнями за рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» був би збитковим і 2019 року. Із 2020 року діяльність із транспортування газу було відокремлено від «Нафтогазу».

«І хоча у 2014–2019 роках я безпосередньо відповідав саме за цей напрям, транзит, включно зі Стокгольмським арбітражем, а у 2020 році я взагалі залишив «Нафтогаз», я не знімаю із себе відповідальності за результати роботи компанії, які могли бути кращими. Якщо повернутися у 2021 рік, то попри всі закиди щодо витрачання «Нафтогазом» державних коштів, цього року ми довели протилежне. Національна компанія не тільки не взяла з державної казни жодної копійки, а й повністю сплатила всі податки, збільшивши платежі в держбюджет», – наголосив Вітренко.

https://www.facebook.com/YVitrenko/posts/448945993552971

Проверьте

Поднятие налогов додавит экономику до коллапса — Владимир Поперешнюк

Совладелец «Новой почты» Владимир Поперешнюк рассказал, что помогло богатым странам нажить свой капитал Чем отличаются …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *