9 августа, 2024 14:30
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Уперше за рік акції найбільших російських компаній – "Яндексу", "Сбербанка" та "Газпрому" – упали на 10%

Уперше майже протягом року індекс Московської біржі до закриття торгів опустився до позначки 3328 пунктів. Востаннє таке суттєве коливання було в березні 2021 року, тоді значення впало нижче за 3400 пунктів.

Від початку торгів 18 січня акції найбільших російських компаній – «Газпрому», «Сбербанка» та «Яндексу» – також опустилися в середньому на 10%.

Учора фіксували падіння індексу РТС, який є основним індикатором фондового ринку Росії. Його значення впало на 7,29%, або до 1367 пунктів. Аналогічне зниження цього показника фіксували торік у лютому – нижче за 1400 пунктів.

Контекст:

Російські акції знижуються на негативному геополітичному фоні після безрезультатних перемовин зі США та НАТО й нового проєкту санкцій, пише РБК. Падіння посилилося після закінчення перемовин глави МЗС Росії Сергія Лаврова і глави МЗС ФРН Анналени Бербок.

Росія почала скорочувати своє посольство в Києві, 5 січня з України до Москви вирушило автобусом 18 людей – переважно діти та дружини російських дипломатів. Про це 17 січня написала The New York Times із посиланням на високопоставленого співробітника СБУ.

Використання РФ енергетики як зброї матиме наслідки для газогону «Північний потік – 2». Про це 18 грудня в Москві на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим за підсумками їхньої зустрічі заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок. РБК зазначає, що падіння акцій посилилося після цієї зустрічі.

Проверьте

Арест Путина в Мексике: власти страны приняли жесткую позицию, Украина ничего поделать не может

Украина до сих пор не ратифицировала Римский устав Президент Мексики Андрес Мануэль Лопес Обрадор отказал …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *