20 июля, 2024 3:02
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Рада збільшила для фізосіб вартість посилок, які можна ввозити без податку, до €150

Закон про внесення змін до Податкового кодексу (реєстраційний номер №4278) підтримало 274 нардепи.

Як повідомила пресслужба Верховної Ради, закон визначає, що відповідальними за нарахування та сплату до бюджету ПДВ у разі ввезення товарів на митну територію України у поштових чи експресвідправленнях є поштовий оператор або експресперевізник, якщо він реєструє такі товари, подаючи реєстри.

«Базою оподаткування ПДВ є частина митної вартості ввезених товарів (для юридичних осіб або фізичних осіб – підприємців) або частина їхньої сумарної фактурної вартості (для фізичних осіб), що перевищує неоподатковуваний мінімум (еквівалент €150)», – ідеться в повідомленні.

Документ встановлює можливість відтермінування сплати ПДВ – протягом 30 днів від дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

За закон про внесення змін до Митного кодексу №4279 проголосувало 237 нардепів.

Пресслужба Верховної Ради повідомляє, що документ вводить електронне декларування міжнародних поштових та експресвідправлень за допомогою подання операторами поштового зв’язку та експресперевізниками відповідних реєстрів (тимчасових і додаткових), визначає дані, які заносять до таких реєстрів, встановлює процедуру й терміни їх подання митному органу.

«Законом розширено перелік товарів, переміщення (пересилання) яких забороняється в міжнародних поштових та експресвідправленнях, шляхом включення до такого переліку алкогольних напоїв та/або тютюнових виробів, які переміщуються (пересилаються) на адресу громадян або відправляються громадянами, незалежно від вартості, а також щодо пересилання в міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до переміщення відповідно до законодавства України», – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Верховна Рада в січні 2021 року в першому читанні ухвалила законопроєкти №4278 та №4279, які підвищують неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб зі 100 до 150, а також визначають поштового оператора відповідальним за сплату податків із міжнародних поштових відправлень.

Проверьте

Гривня різко зросла щодо основних валют

Курс гривні щодо долара після падіння, яке тривало протягом минулого тижня, зріс на 21 копійку: …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *