27 июля, 2024 10:34
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

WebMoney зупинила всі операції з гаманцями в російських рублях

За інформацією компанії, сталося це у зв’язку з тим, що російський Центробанк відкликав ліцензію в «Консервативного комерційного банку» (ККБ), який був розрахунковим банком системи WebMoney для гаманців у рублях.

WebMoney заявляє, що ККБ не порушував закону, і називає дії Центробанку «недружнім кроком». У компанії повідомили, що кошти учасників платіжної системи, заморожені в ККБ, буде виплачено їхнім власникам.

https://www.facebook.com/webmoney/posts/5324299324287738

У Центробанку заявили, що ККБ порушував законодавство у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Контекст:

Платіжну систему WebMoney створили в Росії 1998 року, повідомляє «Медуза». У системі можна було створювати гаманці в російських рублях, інших валютах та криптовалютах, повідомляли на сайті WebMoney.

За даними WebMoney, зараз у системі зареєстровано понад 45 млн користувачів, які зробили від початку лютого 2022 року понад мільйон трансакцій.

У грудні 2021 року WebMoney на пів року зупинила можливість поповнювати гаманці з рублями й здійснювати з них перекази у зв’язку з тим, що ККБ дістав відповідний припис від російського Центробанку. У WebMoney тоді припустили, що пов’язаний він із формальними зауваженнями, повідомляли на сайті системи.

Проверьте

"Посильте армію, дайте "дешеві" гроші, інвестуйте". Зеленський розповів, як інші країни можуть допомогти Україні

Зеленський наголосив, що Україна готова захищатися. «Ми не можемо говорити щоденно, що завтра війна. Про …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *