26 июля, 2024 7:04
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

У Луганській області у межах "Великого будівництва" оновлять 122 км траси КПП "Демино-Олександрівка" – Луганськ

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, протягом двох останніх років у межах програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Донецькій і Луганській областях вдалося оновити 661 км доріг, це абсолютний рекорд за час незалежності.

«Наш план на цей рік – 314 км. Доступність східних коридорів залишається державним пріоритетом. Зокрема, завдяки ратифікованій сьогодні угоді ми зможемо додатково уже цього року оновити ще 122 км», – наголосив Кубраков.

Оновлена дорога поєднає між собою населені пункти Троїцьке, Сватове, Кремінна та Сєверодонецьк. Роботи з капітального ремонту траси Р-66 можна буде розпочати вже цього будівельного сезону.

Окрім того, за кредитні кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, надані у межах проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, Відновлення та Відродження», планують оновлення цього року ще 61,5 км доріг у Луганській області. Зокрема: 49,5 км дороги Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут, а також 12 км дороги Н-26 Чугуїв – Мілове.

За інформацією Мінінфраструктури, фінансова угода «Східна Україна: Возз’єднання, Відновлення та Відродження», яку підписали між Україною та ЄІБ 9 грудня 2020 року, передбачає будівництво і ремонт державних доріг у Луганській області. В угоді йдеться про виділення з цією метою €100 млн.

https://www.facebook.com/MinInfra.UA/posts/313017944199727

Контекст:

Координатор програми «Велике будівництво» і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про план протягом 2022 року реалізувати 715 об’єктів у 24 областях України, а також оновити 5,5 тис. км державних та 1,4 тис. км місцевих доріг. Про це 11 лютого писав сайт президента України.

Проверьте

"Україна прагне притиснутися до грудей "Газпрому". Марунич назвав рішення підвищити ренту на газ в Україні "суїцидальним"

«І в Росії тверезо бачать і розуміють, що Україна сама прагне назад притиснутися до люблячих …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *