19 августа, 2024 3:16
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Підвищення ренти на газ може призвести до зупинки видобування – депутатське об’єднання "Чиста енергія – здорове довкілля"

«З ухваленням законопроєктів №7038 і №7038-1 видобуток газу в Україні може значно скоротитися, якщо не зупинитися зовсім. Це суттєво ускладнить використання газу як перехідного палива, що також суперечитиме євроінтеграційним намірам України щодо декарбонізації економіки», – ідеться у документі.

Нардепи наголосили, що в межах введення законодавчих ініціатив для реалізації європейського «зеленого» курсу Єврокомісія ухвалила рішення про внесення газу до «Зеленої таксономії ЄС», яка передбачає для інвесторів ті види діяльності, що дають змогу декарбонізувати економіку.

«Тобто країни ЄС розглядають газ як перехідне пальне до чистих видів енергії», – наголосили у листі члени МФО.

Контекст:

9-го і 11 лютого уряд та депутати фракції «Слуга народу» зареєстрували проєкти законів про підвищення податків на видобування газу в Україні до 69–74%, що у кілька разів більше за поточний рівень.

Проверьте

Схемы государственной "Укргаздобычи" теперь уже и в государственной "Укрнафте" — Михаил Шнайдер

Политический обозреватель и блогер Михаил Шнайдер — о коррупционных схемах в государственных компаниях Приехали. Потому …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *