19 августа, 2024 14:44
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

У разі введення надзвичайного стану банківська система України працюватиме у звичайному режимі – НБУ

«Усі платіжні системи, доступ до коштів, робота банків загалом продовжується у звичайному режимі», – ідеться в повідомленні.

У НБУ підкреслили, що регулятор має достатньо резервів для підкріплення банків готівкою.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на брифінгу 23 лютого анонсував введення надзвичайного стану в країні. Це рішення ще має підтримати Верховна Рада. Видання «ГОРДОН» розповіло, як працюватиме надзвичайний стан в Україні в разі його затвердження парламентом.

Контекст:

У 2014 році, одразу після окупації Криму, Росія розпочала збройну агресію на Донбасі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку і російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри факти й докази, які надає Україна.

17 лютого 2022 року на Донбасі різко загострилася ситуація. За інформацією штабу операції Об’єднаних сил, було обстріляно 30 населених пунктів на підконтрольній Україні території, причому під удар потрапили дитячий садок і кілька шкіл, де в цей час перебували діти. Постраждали двоє військових та п’ятеро цивільних.

Данілов заявив, що жодних наказів в Україні щодо звільнення в силовий спосіб тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей немає. Він також повідомив про загрозу провокацій із боку РФ.

21 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про визнання «незалежності» окупованих територій України й підписав відповідні укази у присутності ватажків незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника. Укази офіційно передбачають введення російських військ на територію ОРДЛО для » підтримання миру».

Того ж дня мешканці окупованого Донецька повідомили про пересування дуже великої колони танків та бронетехніки з Донецька у південно-західному напрямку до лінії фронту.

Проверьте

Схемы государственной "Укргаздобычи" теперь уже и в государственной "Укрнафте" — Михаил Шнайдер

Политический обозреватель и блогер Михаил Шнайдер — о коррупционных схемах в государственных компаниях Приехали. Потому …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *