1 августа, 2024 18:42
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

У парламенті зареєстровано новий законопроєкт для боротьби з корупцією

У Верховній Раді зареєстровано новий законопроєкт (реєстр. № 11443), що має на меті посилити боротьбу з підкупом у міжнародних ділових операціях. Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

«Документ став результатом співпраці членів Комітету з питань правоохоронної діяльності, Міністерства юстиції України та антикорупційних органів України. Законопроєкт розроблений на основі результатів відрядження делегації Верховної Ради України до штаб-квартири ОЕСР та робочих груп за участю керівництва Міністерства юстиції України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України», – йдеться в повідомленні.

Вказаний законопроєкт спрямований на підвищення відповідальності юридичних осіб за корупційні правопорушення, що є важливим кроком у зміцненні довіри міжнародної спільноти до України.

Документом передбачено запровадження окремої відповідальності юридичних осіб. Також він встановлює правила застосування заходів кримінально-правового характеру, збільшує розміри штрафів та надає можливість застосування додаткових (нефінансових) заходів, таких як тимчасові обмеження діяльності юридичних осіб.

Окрім того, зміни до Кримінального процесуального кодексу України регламентують здійснення кримінального провадження щодо застосування цих заходів у спеціальному порядку.

«Парламент України продовжує впроваджувати міжнародні стандарти в національне законодавство згідно з рекомендаціями Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)», – наголосив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Проверьте

Зрада отменена: законопроект об "откупе" для коррупционеров отправят на доработку

Сейчас в документе нет многих моментов, которые должны там быть, поэтому он не был бы …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *