23 сентября, 2024 3:28
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 16–20 вересня 2024 року

ВРП внесе Президентові України подання про призначення 25 суддів до місцевих судів

17 вересня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 20 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

19 вересня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 5 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

 

ВРП звільнила 6 суддів за загальними обставинами

17 вересня 2024 року ВРП вирішила звільнити:

Волчка Андрія Ярославовича з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області у зв’язку з поданням заяви про відставку; Врону Анну Олегівну з посади судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області за власним бажанням.

19 вересня 2024 року ВРП вирішила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку:

Сахна Романа Івановича – з посади судді Київського апеляційного суду; Тимченко Олену Олександрівну – з посади судді Донецького апеляційного суду; Палія Валентина Валерійовича – з посади судді Північного апеляційного господарського суду; Циганенка Андрія Івановича – з посади судді Донецького окружного адміністративного суду.

 

Заступник голови Вищої ради правосуддя Дмитро Лук’янов під час двосторонньої сесії Україна – ЄС розповів про стан справ у судовій системі

17–19 вересня 2024 року у місті Брюсселі (Королівство Бельгія) триває в межах скринінгу двостороння сесія Україна – ЄС, присвячена розділу 23 «Верховенство права та основоположні права та свободи», у якому йдеться про суди, прокуратуру, адвокатуру, правничу освіту, боротьбу з корупцією та основоположні права і свободи людини.

У складі делегації України віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, міністр юстиції України Ольга Стефанішина, представники ВРП, ВККСУ, Верховного Суду, Конституційного Суду України, Міністерства юстиції України та інших державних інституцій.

Вищу раду правосуддя представляють заступник голови ВРП Дмитро Лук’янов та керівник секретаріату ВРП Михайло Шумило.

Детальніше – за посиланням.

 

Григорій Усик: “Ми не можемо допустити провалу голосування за суддів Конституційного Суду України”

Голова ВРП Григорій Усик під час виступу на XХ черговому з’їзді суддів України закликав виправдати довіру громадян та міжнародних партнерів і обрати суддів Конституційного Суду України.

 

Дмитро Лук’янов узяв участь у Х Львівському форумі «Українська кримінальна юстиція у пост/воєнній парадигмі»

Заступник голови Вищої ради правосуддя Дмитро Лук’янов під час виступу на Х Львівському форумі «Українська кримінальна юстиція у пост/воєнній парадигмі» приділив увагу питанню запровадження спеціалізації суддів із розгляду воєнних та військових кримінальних правопорушень, щодо якого впродовж останніх років точаться активні дискусії.

Йшлося про законопроєкт, яким запропоновано передбачити, що в місцевих загальних та апеляційних судах діє спеціалізація суддів зі здійснення кримінального провадження у справах про військові кримінальні правопорушення, кримінальні правопорушення проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Дмитро Лук’янов підкреслив, що проблема кадрового дефіциту суддівського корпусу може стати на заваді запровадженню обов’язкової спеціалізації суддів.

Детальніше – за посиланням.

Проверьте

«Воюй або працюй». Уряд запропонує новий варіант економічного бронювання

Головна — Політика — 17 вересня 2024, 16:03 «Воюй або працюй». Уряд запропонує новий варіант …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *