30 марта, 2022 11:56

Кулеба про українців за кордоном: Іноді треба і якусь копійку заплатити за своє повернення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав «пікантною» ситуацію з можливою оплатою українцями, які перебувають за кордоном, свого повернення літаками. Про це дипломат сказав «Радіо Свобода» в інтерв’ю, яке було опубліковано 21 березня.

Йому поставили запитання про евакуацію з Ізраїлю, квиток для вильоту звідки авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» нібито пропонувала «за $500 без багажу».

«Це питання до МАУ. Я хочу сказати, що взагалі ця ситуація перевіряє на людяність. Є компанії і люди, які намагаються заробити на проблемі. Є компанії, які витрачають власні гроші для того, щоб допомогти людям вирішити ці проблеми.Тут дуже пікантна ситуація. По суті, громадянин каже: я хочу евакуюватися – для мене це дуже важливо, але 500 доларів я за це платити не хочу, пришліть за мною безкоштовний літак. Мені здається, що неоднозначність цієї позиції абсолютно очевидна«, – сказав Кулеба.

За його словами, в Україну повертають насамперед тих, хто «потребує цього негайно, тому що жодної альтернативи для цього не існує».

«Для тих, хто може заплатити за квиток, купуйте квиток і повертайтеся. Це не означає, що ми вас кинемо, але давайте розуміти загальну ситуацію, яка відбувається. Я також дуже прошу громадян із розумінням ставитися до того, що іноді треба і якусь копійку заплатити за своє повернення, якщо дійсно тобі так конче треба повернутися«, – пояснив міністр.

Він закликав українців підтримувати один одного «і такі питання, як повернення спецбортом, залишати дійсно для екстрених випадків».

У зв’язку зі спалахом коронавірусної інфекції COVID-19, яка виникла наприкінці 2019 року в Китаї, низка країн, зокрема Україна, закрила кордони і припинила авіасполучення.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на вечір 20 березня 45 989 громадян України повернулися на батьківщину після введення більшістю країн світу обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

За даними американського Університету Джона Гопкінса станом на 22 березня, загальна кількість інфікованих у світі становить понад 307 тис., померло більше ніж 13 тис. осіб.

За кордоном від вірусу, за даними МЗС станом на вечір 20 березня, лікують 15 українців, троє померли.

Проверьте

Красивые поздравления на 8 марта в стихах, открытках и прозе

Вот и наступил один из самых ожидаемых и прекрасных весенних праздников – Международный женский день …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *