29 марта, 2022 1:52

Зеленський під час наради у Хмельницькому зателефонував главі "Укрексімбанку" і попросив відтермінування за кредитами для бізнесменів

Президент України Володимир Зеленський у прямому ефірі зателефонував главі «Укрексімбанку» Євгену Мецгеру, щоб передати йому скарги підприємців; це відбулося 3 червня під час наради із представниками бізнесу у Хмельницькому, яку транслював у YouTube телеканал «Наш».

Підприємці нарікали, що не можуть реструктуризувати кредити, а керівниця філії «Укрексімбанку» у Хмельницькому Тетяна Лундишева, до якої їх скеровують члени правління, не в змозі їм допомогти.

Набравши номер Мецгера, Зеленський запитав: «Для чого ти відправляєш їх до Лундишевої, якщо бізнесмени не можуть вирішити питання в Києві, якщо це від тебе залежить? Женю, послухай мене, тут не питання не в одній компанії, це різні компанії. Значить, це відбувається у вас по всій країні?»

Відповіді глави банку чути не було, потім президент попросив його знайти спосіб надати бізнесменам відтермінування погашення тіла кредитів.

«Коли ви це зробите і прокомунікуєте із суспільством, питання виникати не будуть. Будь ласка, зробіть таке рішення, щоб люди могли погашати кредити через рік. У них зараз немає грошей через коронавірус», – сказав Зеленський перш ніж скинути виклик.

17 березня Національний банк України закликав комерційні банки та інші фінустанови не робити кроків, які б погіршили становище клієнтів. Перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявляла, що до всіх кредитів, які були робочими і які обслуговували станом на вечір 7 березня, «можна застосовувати пільговий режим на період карантину».

Карантин в Україні було введено 12 березня через поширення коронавірусної інфекції. Обмежувальні заходи діятимуть як мінімум до 22 червня.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *