17 февраля, 2024 23:04
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Бюджет охорони здоров’я у 2021 році потрібно збільшити на 57 млрд грн – Степанов

Бюджетну статтю на охорону здоров’я необхідно збільшити щонайменше на 57 млрд грн, щоб українська система охорони здоров’я вистояла. Про це 30 листопада в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Зрозуміло, що ми рахували різні варіанти, щоб забезпечити мінімум і щоб ми, без перебільшення, вижили. Я думаю, що потрібно додати приблизно ще 57 млрд грн», – сказав він.

Міністр уточнив, що МОЗ просило закласти до держбюджету на медицину 296 млрд грн, із яких 225 млрд – це програма медичних гарантій, 15,1 млрд грн – кошти на закупівлю вакцини проти COVID-19, а решта – на інвестиційні проєкти. У бюджеті ж замість цієї цифри передбачили лише 159 млрд грн.

На брифінгу 1 грудня Степанов також зазначив, що передбачених бюджетом коштів на закупівлю вакцини проти COVID-19 уп’ятеро менше, ніж необхідно – 2,6 млрд грн замість 15,1 млрд грн.

Проєкт держбюджету на 2021 рік опублікували 14 вересня. Верховна Рада України 5 листопада ухвалила проєкт у першому читанні.

Степанов на онлайн-брифінгу 30 листопада заявив, що Кабінет Міністрів відмовився вносити до проєкту держбюджету на 2021 рік підвищення заробітної плати для медичних працівників.

У Нацслужбі здоров’я також підкреслили, що виділених коштів не вистачить і на лікування пацієнтів із COVID-19. На це в бюджеті передбачили 14,5 млрд грн, внаслідок чого вже у другому кварталі доведеться вдесятеро зменшити витрати на лікування.

Проверьте

Фінансовий комітет хоче зменшити акциз на IQOS в інтересах "Філіп Морріс Україна" – ЗМІ

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики в екстреному порядку готується схвалити …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *