1 мая, 2024 16:13
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Як узаконити перепланування 2021 року?

Які документи потрібні для узаконення перепланування?

Перший крок в узаконенні вже виконаного перепланування – підготовка документів. Власнику нерухомості знадобиться:

старий технічний паспорт (за його наявності); документ, який встановлює право на об’єкт нерухомості (витяг із державного реєстру, свідоцтво про право власності, договір дарування, договір купівлі-продажу, свідоцтво про спадщину); особисті документи (для фізособи – податковий код і паспорт, для юрособи – установчі документи).

Основні аспекти процедури узаконення перепланування 2021 року

Узаконення перепланування у квартирі, будинку або нежитловому приміщенні складається з таких етапів:

виготовлення технічного паспорта. Якщо перепланування на об’єкті вже виконано, необхідно викликати сертифікованого інженера з БТІ або приватної організації, яка надає такі послуги. Після проведення замірів фахівець має розробити новий технічний паспорт, у якому зазначено всі зміни у приміщенні. Подавання документів на реєстрацію права власності. Після отримання нового техпаспорта необхідно зареєструвати право власності на об’єкт в Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Підтвердженням проведеної реєстрації буде отримання виписки з реєстру з печаткою нотаріуса або реєстратора.

Якщо перепланування не оформили вчасно, то власник надалі може зіткнутися з проблемами. За умови необхідності терміново продати нерухомість або передати її в заставу, тобто здійснити будь-яку операцію з об’єктом, можуть виникнути труднощі. Під час першої ж перевірки встановлять неточності і угода зірветься. Не кожен покупець погодиться самостійно оформляти перепланування, тому що бувають зміни, які не можна узаконити.

Щоб уникнути проблем із нерухомістю, рекомендуємо довірити свої документи фахівцям.

Проверьте

Обвинувачення проти президента МАУ щодо корупційної схеми в "Борисполі" передано до суду. Адвокати впевнені, що злочину не було

Дихне керував аеропортом від кінця 2014-го до 2017 року. Його обвинувачують в участі в корупційній …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *