15 марта, 2022 23:43

Нардеп Палиця: Кредитори заборонили Україні знижувати податки

В Україні один із найвищих рівнів податків у світі, бо цього вимагають від країни міжнародні кредитори і «партнери», заявив під час відкритого форуму прихильників партії «За майбутнє» у Краматорську лідер партії, народний депутат Ігор Палиця, повідомляє пресслужба політсили в заяві, поширеній у ЗМІ 19 вересня.

«ВВП країни у нас $150 млрд за 2019 рік. А податкове навантаження – 42%. Тобто 42% із ВВП – податки. Наприклад, у США – це 25%. А в Китаї, економіці світу, що найшвидше зростає,  – 11%. Це дає можливість бізнесу бути конкурентоспроможним. Ми ж не знижуємо податків, тому що нам це заборонено. Нам МВФ і Міжнародний банк заборонили це. Якщо ми знизимо податки, то станемо конкурентоспроможними. Ми будемо експортувати продукцію, станемо учасниками світових ринків. А навіщо це нашим міжнародним «друзям», якщо вони втратять можливість самі продавати на світових ринках і продавати нам свою продукцію?» – сказав нардеп.

Він упевнений, що навіть ситуація в сільському господарстві свідчить про диктат міжнародних кредиторів України.

«У нас сьогодні овочі та фрукти продають імпортні, а не свої, бо в Європі сільське господарство дотують, а у нас – убивають… Вони нас колонізували і продовжують це робити», – вважає Палиця.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *