17 марта, 2022 9:20

"Приблизно пів року не платять чесну зарплатню". Із "ПриватБанку" звільнився голова IT-відділу

Член правління «ПриватБанку» з питань інформаційних технологій Андрій Гриценюк звільнився з банку через обмеження зарплат для держслужбовців. Про це 6 серпня повідомив член наглядової ради Роман Сульжик на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні із «ПриватБанку» звільнився один із кращих фахівців. Навіть у Лондоні та Нью-Йорку я б зміг на пальцях однієї руки порахувати таких людей. Він звільнився тому, що йому, як і іншим керівникам «Привату» та членам наглядової ради, уже приблизно пів року не платять чесну зарплатню», – заявив Сульжик.

https://www.facebook.com/roman.sulzhyk/posts/10157219303932161

В Інтерв’ю виданню НВ Гриценюк підтвердив інформацію про своє звільнення і розповів, що йому запропонували аналогічну посаду в комерційному банку. Через те, що він п’ять місяців отримував неринкову зарплату, він погодився.

Гриценюк приблизно 20 років працює в IT-секторі. Він керував технологічними підрозділами в банках «Укрсоцбанк», «Райффайзен Банк Аваль», «Платинум Банк» і Національному банку України.

Із квітня 2020-го зарплата всіх держслужбовців в Україні становить не більше ніж 47 тис. грн. Президент Володимир Зеленський заявляв, що це скорочення стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників Нацбанку, Центральної виборчої комісії та членів наглядових рад.

Проти таких обмежень виступав Міжнародний валютний фонд. «Обмеження розміру максимальної зарплати може призвести до втрати найбільших талантів і необхідного досвіду. Це було б не в інтересах України», – зазначав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *