14 марта, 2022 14:21

Більшість банків унормувала кредитування власників відповідно до вимог НБУ

Більшість українських банків унормувала значення максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов’язаними з банком особами відповідно до вимог регулятора. Про це повідомили в Нацбанку України 12 серпня.

За інформацією пресслужби НБУ, 19 із 22 банків, за якими у 2015–2016 роках було встановлено порушення, виконали вимогу регулятора. Чотири банки впоралися із цим завданням 2018 року, вісім – 2019 року і сім банків – протягом 2020 року. Ще три банки мають остаточно унормувати значення відповідно до вимог НБУ 2021 року.

«До 2014–2015 років кредитування банками власних акціонерів та їх бізнес-партнерів було звичним явищем і призвело до накопичення системних ризиків у банківському секторі. Сьогодні така практика остаточно залишилася в минулому. Акціонери та керівництво банків відповідально поставилися до виконання планів заходів і суттєво зменшили обсяги заборгованості пов’язаних із банком осіб», – зазначила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, НБУ буде моніторити операції банків із пов’язаними особами щодо обсягів і відповідності умов угод ринковим вимогам.

Загальний обсяг заборгованості пов’язаних із банками осіб зменшився на 28,9 млрд грн, зокрема протягом першого півріччя 2020 року – на 3,5 млрд грн.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *