17 марта, 2022 9:15

В Україні вдвічі скоротився прибуток банківського сектору – Нацбанк

У другому кварталі 2020 року прибуток українських банків упав більше ніж удвічі порівняно з першим кварталом. Про це Національний банк України (НБУ) проінформував в огляді банківського сектору за серпень.

«Прибуток банківського сектору за другий квартал скоротився більш як удвічі у квартальному та річному вимірі – до 7,7 млрд грн (із них 3,6 млрд грн – «ПриватБанк»). Прибуток банків за перше півріччя 2020 року був на 23.4% нижчий розрахованого і становив 23,8 млрд грн», – ідеться в повідомленні.

У Нацбанку пояснили, що головним чинником зниження прибутку були відрахування в резерви.

«Вони в другому кварталі зросли порівняно з першим кварталом у 2,8 раза – до 13,1 млрд грн. Найбільшу суму сформував «ПриватБанк», – зазначив регулятор.

За даними НБУ, кількість збиткових банків зросла у другому кварталі до 23 порівняно з 14 в першому кварталі.

Ситуація в Україні ускладнилася у зв’язку з епідемією коронавірусної інфекцією, яка зачепила всі сторони життя суспільства, і ділові відносини.

Міжнародний валютний фонд вважає, що ВВП України цього року скоротиться на 8,2%, 2021-го – зросте на 1,1%, 2022-го – на 3%. На докризовий рівень економіка вийде не раніше ніж 2023 року, вважають у МВФ. За прогнозом НБУ, економіка скоротиться 2020 року на 5%, 2021 року відновне зростання становитиме 4,3%.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *