18 марта, 2022 11:13

Група "За майбутнє" вимагає від президента і Кабміну не допустити зловживань на закупівлі медобладнання

Співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко звернувся до президента України та уряду із проханням перевірити факти можливих зловживань у межах програми реформування екстреної медичної допомоги. Про це повідомляють «Українські новини».

Політик зазначив, що у ЗМІ з’явилася інформація про відмову Міністерства охорони здоров’я під час облаштування приймальних відділень опорних лікарень від закупівлі обладнання, безпосередньо необхідного для надання екстреної медичної допомоги. За даними Батенка, було ухвалено рішення централізовано закупити тільки ендоскопічні стійки, комп’ютерні томографи та ангіограми. З посиланням на інформацію кандидата медичних наук, хірурга Сергія Калинчука, яку той оприлюднив у своєму блозі на сайті LB.UA, нардеп підкреслив, що на введення обладнання в експлуатацію потрібні будуть додаткові гроші і кваліфікований персонал, і цього в підсумку може взагалі не відбутися.

«У той час як районні, міські лікарні гостро потребують обладнання, медичних матеріалів, а також коштів на забезпечення достойної оплати праці медпрацівників, уряд, як вбачається з оприлюдненої інформації, ухвалив рішення, реалізація якого може призвести до неефективно використання бюджетних коштів», – цитує агентство Батенка.

Він переконаний, що на обладнанні зароблять наближені до чиновників з уряду люди, а в медустановах його не зможуть використовувати для ефективного порятунку життя пацієнтів. Для екстреної медицини необхідні апарати штучної вентиляції легенів, дефібрилятори, апарати УЗД, але саме їх, за логікою уряду, мають купувати самі опорні лікарні, зазначив нардеп.

«Таким чином, реалізація чиновниками Міністерства охорони здоров’я України цього стратегічного проєкту може призвести до фактичної руйнації всієї системи екстреної медичної допомоги», заявив Батенко.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *