29 марта, 2022 1:19

Депутати Коломойського ініціюють відставку Марченка, щоб зірвати отримання Україною допомоги від МВФ – Гончаренко

Український бізнесмен Ігор Коломойський намагається зірвати домовленості з Міжнародним валютним фондом, щоб посилити тиск на державу, заявив у Facebook народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

«План простий і продиктований інстинктом самозбереження: ізоляція України від міжнародних союзників є для Коломойського єдиним способом уникнути кримінальної відповідальності», – написав політик.

Він пояснив, що увагу бізнесмена зараз спрямовано на Міністерство фінансів, бо саме через нього відбуваються контакти з МВФ.

«Нещодавно міністр фінансів Сергій Марченко вчергове висловився за продовження співпраці з найбільшим міжнародним донором країни. Це одразу викликало бурхливу активність в парламентському лобі Коломойського, яке сьогодні подало проєкт постанови ВР про звільнення Марченко з посади міністра», – стверджує нардеп.

Депутати з «пулу Коломойського» вже не вперше атакують Марченка, заявив Гончаренко.

«Це регулярно роблять Олександр Дубінський, Ольга Смаглюк-Василевська та інші. Цікаво, що практично завжди ці випади збігаються з заявами Марченка стосовно подій навколо «ПриватБанку». Таким чином, фронт боротьби олігарха з колективним Заходом все розширюється. Проблема тільки в тому, що заручником в цій битві опинилась вся Україна», – написав народний депутат.

https://www.facebook.com/alexeygoncharenko/posts/3452630171442862

За інформацією «Главкому», причиною спроби змістити Марченка депутати називають нібито недоотримання держбюджетом мінімум 2,7 млрд грн за так звані скручування з ПДВ.

«Проте в кулуарах Ради пояснюють, що деякі нардепи вимагають змістити Марченка через те, що він відмовляється брати на посади рекомендованих людей «по дзвінку», – пише видання.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *