29 марта, 2022 1:51

За програмою "Доступні кредити 5–7–9%" українські банки видали понад 3,3 млрд грн – Офіс президента

За програмою «Доступні кредити 5–7–9%» українські банки видали вже понад 3,3 млрд грн. Про це заявила заступниця керівника Офісу президента України Юлія Ковалів, повідомляє сайт глави держави.

Усього за час дії програми нею скористалося 1755 компаній.

«Ініційована президентом на початку року програма кредитування «5–7–9%» ефективно реалізується. Станом на 1 серпня сума виданих кредитів становить понад 3,3 млрд грн для 1755 компаній. У структурі кредитного портфеля найбільше коштів було надано підприємствам сільського господарства (62%) та переробної промисловості (14%)«, – зазначила Ковалів.

За її словами, серед регіонів України за кількістю оформлених договорів лідерами є Харківська (12%), Київська (11%) і Сумська (8%) області.

Програма «Доступні кредити 579%» для малого та середнього бізнесу стартувала в лютому. Її реалізовує Фонд розвитку підприємництва. У Міністерстві фінансів повідомляли, що програма передбачає створення умов для здешевлення й доступності кредитів завдяки компенсації відсоткової ставки до рівня 5%, 7% і 9% річних за кредитами в національній валюті, а також надання часткових гарантій.

Отримати позику за програмою «Доступні кредити 579%» можна у 18 банках: «Ощадбанк», «Укргазбанк», «ПриватБанк», «Укрексімбанк», «Львів», ПУМБ, «Альянс», «Кредобанк», «Восток», «Райффайзен банк Аваль», «Таскомбанк», «Альфа-банк», «Глобус», «Мегабанк», «Полікомбанк», «Креди Агриколь банк», «Кредит Вест «і «ОТП Банк».

У Мінфіні прогнозували, що до кінця року програмою скористається приблизно 50 тис. позичальників.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *