29 марта, 2022 1:15

Кабмін хоче підпорядкувати собі "Укргідроенерго" в інтересах Ахметова – нардепка від "Слуги народу"

Кабінет Міністрів України має намір перепідпорядкувати собі державну енергогенерувальну компанію «Укргідроенерго» в інтересах компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Таку думку в коментарі «Українським новинам» висловила народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

«Я думаю, що це ініціатива [прем’єр-міністра України Дениса] Шмигаль, кажуть, він цим впритул займається. Ходять розмови, що профільна міністр [Ольга Буславець] і Міністерство [енергетики] проти, але прем’єр нібито налаштований дуже рішуче. Схоже на те, що зараз вони думають, яким чином це підприємство перепідпорядкувати собі. Цього не можна робити. Тому що мені здається, що тоді буде конфлікт інтересів між Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики, Кабміном і, власне, споживачами. Для чого це робиться? Як кажуть експерти, цього підприємства дуже сильно не вистачає для того, щоб у головного енергетичного монополіста вийшов замкнутий цикл», – вважає депутатка.

За її словами, у компанії ДТЕК Ріната Ахметова – «майже вся енергетика». «Можливо, їм не вистачає гідроенергетики. «Укргідроенерго» – це єдине прибуткове держпідприємство. Мені здається, що все, що робить зараз Шмигаль, – в інтересах однієї енергокомпанії», – заявила Василевська-Смаглюк.

Нардепка також висловила припущення, що Кабмін сподівається «поставити зручного керівника «Укргідроенерго».

Як повідомляли «Українські новини», депутатка Верховної Ради, членкиня комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Вікторія Гриб вважає державну енергогенерувальну компанію «Укргідроенерго» одним із небагатьох державних підприємств, керівник якої є дійсно ефективним і професійним.

«Укргідроенерго» – державна компанія, яка об’єднує 10 гідроелектростанцій на річках Дніпро і Дністер. 100% акцій компанії належать державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *