16 марта, 2022 18:20

НАБУ використовує Чумака у справі "Роттердам плюс" для задоволення своїх амбіцій – адвокатка

Національне антикорупційне бюро не може змиритися із закриттям справи «Роттердам плюс» і використовує колишнього народного депутата Віктора Чумака, щоб виправдатися перед суспільством за 3,5 року безпідставного розслідування цієї справи. Про це заявила в коментарі «Гордон» адвокатка сторони захисту Ірина Одинець після судового засідання 23 вересня, на якому Вищий антикорупційний суд розглядав скаргу екснардепа на рішення прокуратури про закриття справи «Роттердам плюс».

«На моє глибоке переконання, детективи не можуть змиритися із закриттям провадження і для задоволення своїх власних амбіцій здатні пожертвувати долями людей, діловою репутацією людей. Тільки для того, щоб довести, що вони недаремно їли хліб у НАБУ 3,5 року»,  повідомила адвокатка.

Вона зазначила, що під час судового засідання присутні на ньому детективи НАБУ постійно давали інструкції представникам Чумака, за що слідча суддя зробила окреме зауваження.

«Ми бачили, як детективи контактують у месенджерах зі стороною пана Чумака і його представника. Їм робили зауваження. Тобто це всім було видно», – додала адвокатка.

Під час засідання Вищого антикорупційного суду 23 вересня прокурор САП Віталій Пономаренко заявив, що жодних доказів скоєння злочину в цій справі за 3,5 року знайти не вдалося. На винесення рішення суду очікують уранці 24 вересня.

28 серпня САП повідомила про закриття справи «Роттердам плюс» в частині, що стосується підозрюваних, через відсутність достовірних і вичерпних доказів завдання збитків. 8 серпня закінчувався термін проведення розслідування, яке триває 3,5 року, з березня 2017-го. Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, до 8 серпня 2020 року НАБУ зобов’язане було завершити розслідування, а САП – передати справу до суду або закрити у зв’язку з відсутністю складу злочину.

9 вересня адвокатка сторони захисту Ірина Одинець опублікувала постанову прокуратури, з якої випливає, що в діях осіб, яким рік тому висунули підозри, немає складу злочину і довести їхню провину в суді неможливо.

Чумак оскаржує разом із НАБУ рішення прокуратури про закриття справи.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *