17 марта, 2022 9:17

На металобрухті, автомобілях та оренді "Укроборонпром" заробив за вісім місяців понад 20 млн грн

Підприємства державного концерну «Укроборонпром» за вісім місяців цього року провели 480 аукціонів, заробивши на оренді та продажу майна 21,6 млн грн. Про це повідомили 17 вересня у пресслужбі концерну з посиланням на директорку із закупівель «Укроборонпрому» Надію Бігун.

Із 480 аукціонів чотири стосувалися оренди, на інших концерн продавав майно, переважно металобрухт і списані автомобілі.

Бігун сказала, що ухвалення закону України «Про оренду державного та комунального майна», з одного боку, і відсутність підзаконних актів до нього  з іншого, затримали оренду державного майна в Україні щонайменше на пів року.

«І лише місяць тому були ухвалені останні підзаконні акти, які дозволяють держпідприємствам виходити на прозору оренду майна«, – розповіла Бігун.

За її інформацією, чотири аукціони «Укроборонпрому» з оренди майна не потрапляють під дію цього закону.

«Заводи «Маяк» та «Радар» не є класичними держпідприємствами, це публічні акціонерні товариства. Тому продаж свого майна через ProZorro. Продажі є їхньою власною ініціативою«, – додала вона.

У концерні підкреслили, що наразі оренда держмайна відбувається через відкриті аукціони на «ProZorro.Продажі».

Заступник гендиректора концерну Мустафа Найєм у квітні говорив, що «Укроборонпром» ліквідують, а замість нього створять шість корпорацій, які спеціалізуватимуться на ракетобудуванні, авіабудуванні, бронетехніці, радарних і морських системах, а також на авіаремонті.

10 вересня стало відомо, що генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавичус написав заяву про звільнення.

Підприємства «Укроборонпрому» розробляють та виготовляють зброю і техніку, ведуть наукову діяльність та експортно-імпортні операції. До складу концерну входять 10 конструкторських бюро і приблизно 100 державних підприємств і заводів в основних стратегічних галузях оборонної промисловості країни. На підприємствах «Укроборонпрому» працює приблизно 67 тис. осіб, ідеться на сайті концерну.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *