16 марта, 2022 18:20

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб зберіг справедливі умови перевезень для всіх вантажовідправників, заявили представники металургійної галузі у зверненні до АМКУ, пише «Обозреватель».

Звернення підписали президент «Укрметалургпрому», глава Федерації металургів України і виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції «УкрФА».

Вони зазначили, що позиція Антимонопольного комітету сприяла поліпшенню умов ведення бізнесу та дала змогу не допустити зростання вартості вантажоперевезень.

«Такі дії АМКУ, на нашу думку, допомогли попередити загальне зростання вартості перевезення залізницею та відповідають політиці АМКУ щодо контролю за регулюванням цін (тарифів) на товари, що виробляються (реалізуються) суб’єктами природних монополій», – цитує видання документ.

«Укрметалургпром» звертався в НАБУ і Нацполіцію щодо корупційних схем в «Укрзалізниці». Унаслідок запровадження минулого року особливих умов вантажоперевезень залізницею Україна недоотримала $50 млн валютного виторгу і знизила надходження в бюджет від податків, писала Politeka.

Проверьте

Україні буде складно отримати транш МВФ до кінця року – аналіз Morgan Stanley

Аналітики міжнародної інвестиційної структури Morgan Stanley вважають малоймовірним отримання Україною траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *