13 марта, 2022 5:42

Свободівці вимагають профінансувати програму боротьби із коронавірусом у повному обсязі

Депутати фракції ВО «Свобода» Рівненської обласної ради вимагають від голови ради скликати позачергове сесійне засідання для виділення додаткових коштів на програму боротьби із COVID-2019.

Нагадаємо, що 17 березня відбулося друге пленарне засідання Рівненської обласної ради, на якому депутати затвердили розроблену Управлінням охорони здоров’я області програму з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19.

За словами начальника управління Юрія Осіпчука необхідний обсяг фінансування на всі заходи передбачені програмою – більше 99 мільйонів гривень. Однак при внесенні змін до бюджету області депутати та представники Рівненської ОДА передбачили на фінансування програми лише 25,7 мільйони гривень, замість необхідних 99,3 млн. Натомість всі вільні кошти бюджету розподілили на сумнівні об’єкти будівництва та реконструкції.

Очевидно, такий поспіх у проведенні другого пленарного засідання був потрібен, оскільки наступного дня, 18 березня на засідання Уряду було прийнято рішення про відмову від фінансування таких будівельних об’єктів, перегляд усіх програм для забезпечення фінансування боротьби із коронавірусом. Натомість на Рівненщині вчини фактично навпаки.

Вимагаємо:

Голові Рівненської обласної ради невідкладно скликати позачергове засідання ради та забезпечити на нього максимальну явку депутатів;

Голові Рівненської обласної адміністрації та департаменту фінансів ОДА:
2.1. Перерозподілити кошти із об’єктів будівництва та реконструкції на програму з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19;
2.2. Провести внутрішній аудит використання фінансів головними розпорядниками коштів, зняти з них не нагальні витрати та направити їх на фінансування програми з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19 у повному обсязі.
Окремо закликаємо керівників області не саботувати процес підготовки та боротьби із коронавірусом в області. Життя та здоров’я мешканців Рівненщини цінніше, аніж будь-які будівельні роботи!

Про це повідомили у прес-службі Рівненської обласної організації ВО «Свобода»

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *