17 марта, 2022 9:10

2020 року "Нафтогаз" сплатив до держбюджету України 31 млрд грн

Протягом січня – травня 2020 року НАК «Нафтогаз України» заплатив до державного бюджету 31 млрд грн. Про це компанія поінформувала 11 червня у Facebook.

«За п’ять місяців 2020 року група сплатила до державного бюджету 31 млрд грн податків і зборів. Це 11% доходів держбюджету за вказаний період. Багато це чи мало? Для порівняння, на ремонт і будівництво доріг державного значення влада планує спрямувати цьогоріч 31,5 млрд грн, майже таку саму суму», – ідеться в повідомленні.

«Нафтогаз» назвав себе найбільшим платником податків в Україні.

«За результатами 2019 року фактичний сукупний розмір податкових та дивідендних платежів групи до бюджетів усіх рівнів склав 120,9 млрд грн. Але так було не завжди. Шість років тому «Нафтогаз» був тягарем для країни – не міг функціонувати без коштів із держбюджету», – розповіли в компанії.

У «Нафтогазі» пояснили, що «такий результат став реальністю, зокрема, завдяки трансформації, яка триває, успішній корпоративній реформі й роботі наглядової ради».

https://www.facebook.com/NaftogazUA/videos/733394130764284/

«Нафтогаз» – провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу України. Компанія здійснює повний цикл операцій з розвідування та розроблення родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання споживачів природним та скрапленим газом.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *