17 марта, 2022 9:23

До ветеранки АТО Грищенко прийшла поліція, щоб силою взяти зразки ДНК

Поліція 5 червня прийшла додому до ветеранки АТО Інни Грищенко, що перебуває під домашнім арештом. Правоохоронці здійснили обшук та примусово взяли у жінки зразки ДНК.

@media (max-width: 640px) { #mobileBrandingPlace { padding-bottom: 56.21%; z-index: 9 } }

У ветеранки АТО Грищенко провели обшук

Грищенко раніше відмовлялася здавати ДНК добровільно, вочевидь, побоюючись фальсифікації результатів аналізу. Про це розповіли в «Українській правді» з посиланням на адвоката Віталія Ковальчука.

Однак 5 червня поліція прийшла додому до Грищенко та взяла зразки ДНК примусово (судова ухвала на це отримана ще 7 квітня, а дозвіл на обшук – 7 травня).

Був обшук, шукали зразки ДНК Інни для проведення експертизи. Було примусове відібрання зразків ДНК в Інни,
– сказав Ковальчук.

При цьому правоохоронці вилучили зубні щітки, постільну білизну і «невідоме волосся». Адвокат додав, що поліцейські допустили «багато процесуальних порушень».

Коротко про справу Грищенків та навіщо поліції їхнє ДНК

Владислава Грищенка («Буча») затримали у вересні 2019, його дружину Інну Грищенко («Пума») – у листопаді. Обоє – волонтери та ветерани добровольчих батальйонів АТО. Підозрюють їх у спробі замаху на вбивство бізнесмена з Івано-Франківщини Михайла Чекурака. Владислав зараз під вартою, Інну ж відпустили під домашній арешт. На вибуховому пристрої поліція начебто знайшли ДНК обох Грищенків. Аналіз ДНК зробили під час негласних слідчих дій, захист вбачає тут ознаки підробки.

Цікаво, що саме начебто через Грищенків поліція вийшла на ймовірних причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета – волонтерів та ветеранів Кузьменко, Антоненка та Дугарь.

Грищенків спершу теж начебто вважали причетними, але у цій справі підозру їм так і не оголосили. Усі фігуранти, до слова, провину заперечують.

Проверьте

Першу страту за 17 років у США відклали за кілька годин до виконання

У США 13 липня мала відбутися страта злочинця за вироком федерального рівня – вперше за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *