29 марта, 2022 2:32

Підозрюваних у справі про вбивство "Сармата" відпустили під домашній арешт

Чотирьох фігурантів справи про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка – «Сармата» – суд відпустив під домашній арешт. Мовиться про Михайла Сігіду, Миколу Ломаку, Олександра Обухова і Максима Влидимиренкова.

Про рішення Бердянського міськрайонного суду розповів hromadske адвокат дружини «Сармата» Дмитро Бубнов.

Захист чотирьох підозрюваних – Михайла Сігіди, Миколи Ломаки, Олександра Обухова і Максима Влидимиренкова – просив суд змінити запобіжний захід із тримання під вартою на нічний домашній арешт. Суд погодився частково та призначив домашній арешт, але цілодобовий.

Адвокат дружини «Сармата» вважає, що таке рішення суду є передчасним. Підозрювані все ще можуть сховатися від слідства, або й чинити тиск на потерпілих та свідків.

Інша сторона вважає, що це не так. Наприклад, адвокат Михайла Сігіди наголосили, що його підзахисний не визнає провини й має намір доводити це в суді.

У чому саме підозрюють фігурантів справи, яких відпустили під домашній арешт

Сігіду підозрюють в організації вбивства Олешка: він начебто організовував та координував дії виконавців, дав їм зброю, гроші та автомобіль. Обухов, як вважає слідство, був за кермом автомобіля, в якому й затримали зазначених вище чотирьох фігурантів у день вбивства Олешка. Ломака ж керував іншим автомобілем, яким приїхав сам та привіз Матюшина до помешкання «Сармата» з метою вбивства останнього. Матюшин здійснив вбивство, кажуть слідчі, а потім пересів до іншого авто, у якому вже сиділи Обухов та Владимиренков.

Зауважимо, з-під варти не відпустили інших фігурантів справи – Віктора Власюка, Артему Матюшину (він єдиний, хто не заперечує свою причетність до вбивства «Сармата»), Дениса Зеленкіна, Тараса Мовчана, Сергія Смірнова та Руслана Кузнєцова. Євгену Бродському ж продовжили нічний домашній арешт.

Справа про вбивство «Сармата»: коротко

Віталій Олешко «Сармат» був активістом та ветераном бойових дій на Донбасі, учасником «Самооборони Бердянська» під час Революції Гідності.  Олешка вбили 31 липня 2018 року у Бердянську на очах у дружини та друзів. Його застрелили з мисливської рушниці у дворі готелю «Атмосфера», який активіст збудував власноруч, і в якому мешкав. У вбивстві підозрюють колишніх членів батальйону «Торнадо», мешканців Дніпра, теж учасників АТО. Вони входили до складу злочинного угруповання із Дніпра. Навесні 2019 справу вбивства Олешка об’єднали з іншою справою – про розбійний напад на родину Поплавських у Дніпрі 4 липня 2018 року.  До суду справа пішла 28 липня 2019 року.

Проверьте

Першу страту за 17 років у США відклали за кілька годин до виконання

У США 13 липня мала відбутися страта злочинця за вироком федерального рівня – вперше за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *