17 марта, 2022 9:30

У "Слузі народу" розробляють закон про кримінальну відповідальність за підтримку анексії Криму

Єлизавета Ясько розробляє законопроєкт, який передбачатиме кримінальну відповідальність за підтримку анексії Російською Федерацією Криму.

@media (max-width: 640px) { #mobileBrandingPlace { padding-bottom: 56.21%; z-index: 9; } }

Голова постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи та народна депутатка з фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько розповіла про ініціативу в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє 24 канал.

Народна обраниця пояснила, що сьогодні дуже часто російські наративи розколюють наше суспільство.

У нас п’ята колона, багато хто їде в Москву, публічно підтримує окупацію Криму,
– додала Ясько.

Вона вважає, що в Україні повинна бути кримінальна відповідальність для таких публічних осіб. Єлизавета Ясько наголосила, що такі зрадники перебувають навіть в нашому парламенті.

Наразі невідомо, коли законопроєкт презентують суспільству.

Важливо! В українському уряді наразі готують проєкт деокупації Криму. Документ мають представити до кінця 2020 року. Більше про майбутню стратегію – тут.

Анексія Криму Росією: коротко про головне

У лютому 2014 в Криму озброєні російські військові захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу та блокували дії українських військ. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова. Росія включила Крим до свого складу. Україна, ЄС та США не визнали результатів голосування. У Кремлі категорично відмовляються обговорювати анексію Криму. Мовляв, «це питання закрите назавжди». Через анексію Криму провідні країни світу запровадили санкції проти РФ.

Проверьте

Першу страту за 17 років у США відклали за кілька годин до виконання

У США 13 липня мала відбутися страта злочинця за вироком федерального рівня – вперше за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *