17 марта, 2022 9:22

Цей міністр є профнепридатний, – активіст про Авакова

Про резонансне зґвалтування поліцейськими, ймовірну відставку Авакова та як захистити себе від поліції – в ефірі програми «Політбюро» розповіли активіст Микола Виговський, нардепи Юрій Камельчук та Андрій Осадчук, адвокатка Тетяна Козаченко, журналісти Мілан Лєліч, Данило Мокрик та блогер Дмитро Литвин.

Громадський активіст Микола Виговський в ефірі 24 каналу заявив, що персональну відповідальність за зґвалтування жінки поліцейськими у Кагарлику та багато інших кримінальних проваджень повинен нести міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Ми всі бачимо, що подібні жахаючі випадки трапляються з дуже сумною регулярністю. Зараз – зґвалтування і катування в Кагарлику, трохи раніше було вбивство 5-річного Кирила Тлявова, катування підлітків в дитячому притулку в Одесі, злиття кримінальних справ Гандюк, Шеремета і так далі», – сказав активіст.

Цей міністр є профнепридатний. Це підтверджується кожних кілька місяців на практиці. В нормальній цивілізованій країні після подібних скандалів міністр вже б пішов у відставку давно,
– зазначив Виговський.

Він додав, що «дивується терпінню українського народу», адже реформи у МВС так і не провели. А ганебні кримінальні випадки, у яких фігурують самі правоохоронці – не можуть бути у цивілізованій країні.

«Посадили молодих красивих хлопців і дівчат у нові машини і впустили кататися центральними вулицями найбільших міст. На цьому реформа і закінчилася. Коли будь-хто потрапляє у стіни поліції – бачить стару міліцію часів Януковича. Як били, так і б’ють. Як катували, так і катують. Як брали хабарі, так і беруть», – підсумував активіст Микола Виговський.

Що відомо про зґвалтування у Кагарлику? 26-річна жінка заявила про побиття та зґвалтування у поліцейському відділку. Про це вона розповіла 23 травня 2020 року. Як виявилось, тоді у відділку поліції був ще один чоловік, якого теж побили. Поліцейськими виявились 35-літній начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх і підозрюють у зґвалтуванні. Фігурантів справи звільнили з правоохоронних органів та розформували все відділення Кагарлицької поліції. Водночас інші співробітники змушені пройти переатестацію. Однак масової переатестації співробітників поліції в Україні не проводитимуть.

Про ймовірну відставку Авакова

Поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки у Кагарлику, взяли під варту. Попри це, у мережі люди переконані, що нести відповідальність має також керівництво МВС. Зокрема, Арсен Аваков.


Юрій Камельчук та Андрій Осадчук / Фото колаж 24 каналу

Депутат від партії «Слуга народу» Юрій Камельчук запевнив, що якби таке питання підіймалось, наприклад, в Японії, то він би вже подав у відставку. Все через те, що не проконтролював роботу своїх підлеглих. А нардеп від «Голосу» Андрій Осадчук додав, що ми маємо насамперед боротися за інституції.

Більше про те, чи може Аваков піти у відставку – читайте тут

Про те, як захистити себе від поліції

Якщо ж ви йдете у правоохоронні органи на незнайому процедуру – варто обов’язково брати з собою адвоката. Таку думку висловила адвокат та член наглядової ради НАБУ Тетяна Козаченко.


Тетяна Козаченко / Фото Укрінформ

Вона порадила попередити рідних, де ви перебуваєте. «Аби за 2 години вони могли набрати вас і дізнатися, чи все гаразд, чи підіймаєте ви слухавку», – підкреслила вона.

Як не стати жертвою поліції  – читайте більше

Автор: Дарія Кудімова Теги: Кримінальні новини Арсен Аваков Зґвалтування у Кагарлику Політбюро

Проверьте

Першу страту за 17 років у США відклали за кілька годин до виконання

У США 13 липня мала відбутися страта злочинця за вироком федерального рівня – вперше за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *