29 марта, 2022 5:38

У США пригрозили адміністрації порту у ФРН, який логістично підтримує «Північний потік – 2»

Троє американських сенаторів у листі до адміністрації німецького порту міста Зассніц вимагають негайного припинення роботи над проектом «Північний потік-2». Про це пише «Європейська правда» з посиланням на німецьку газету Handelsblatt.

У тристорінковому листі від 5 серпня сенатори Тед Круз, Том Коттон і Рон Джонсон пригрозили серйозними наслідками, якщо компанія, що експлуатує порт Мукран на Рюгені, негайно не припинить логістичну підтримку «Північного потоку-2».

«Якщо ви продовжите надавати товари, послуги та підтримку проекту Nord Stream 2, ви зруйнуєте майбутнє фінансове виживання вашої компанії», — йдеться в листі, який є в розпорядженні видання.

Порт Мукран служить логістичною базою для завершення будівництва трубопроводу. Він складається з двох ниток, кожна довжиною 1220 кілометрів. Загалом близько 160 кілометрів трубопроводу ще не завершені. Більша його частина знаходиться в данських територіальних водах, менша — в німецьких.

Два судна під російським прапором «Фортуна» і «Академік Черський», які повинні добудувати трубопровід, також знаходяться в цьому порту.

Сенатори звинувачують компанію Fährhafen Sassnitz GmbH в «свідомому наданні важливих товарів, послуг та іншої підтримки проєкту Nord Stream 2». Труби для трубопроводу зберігалися в порту, і порт також постачав провізією два російських судна.

«Ваші поставки «Фортуні» або «Академіку Черському», безумовно, зазнають санкцій в той момент, коли один з двох кораблів опустить трубу у воду для будівництва газопроводу» Північний потік-2″, — пишуть три сенатори.

Три сенатори пояснюють, що лист служить офіційним юридичним повідомленням про те, що підтримка проекту пов’язана з ризиком піддати сам порт і його керівництво та співробітників юридичним і економічним санкціям.

Як повідомляла група «ІС», екологи подали в суд на «Північний потік – 2».

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *