30 марта, 2022 20:56

Американський есмінець вирушив до Чорного моря: що відбувається

У неділю, 19 липня, за інформацією командування Шостого флоту ВМС США, ракетний есмінець класу Arleigh Burke Porter, розпочав плавання у напрямку до Чорного моря для участі в міжнародних навчаннях «Sea Breeze-2020», повідомляє УНН.

Зазначається, що це вже п’ятий американський корабель, який відвідає Чорне море з початку 2020 року.

«Повернення Портера в Чорне море підтверджує прихильність 6-го флоту США і ВМС США нашим союзникам і партнерам по НАТО. Наша участь у багатонаціональних навчаннях, таких як Sea Breeze, є реальним поданням рішучості США стосовно колективного захисту Європи», — заявив віце-адмірал Джин Блек, командувач 6-м флотом США.

Porter, поряд з літаком ВМС США P-8 з патрульної ескадрильї VP (47), братиме участь в меджународних навчаннях «Sea Breeze».

Зазначимо, Росія практично завжди розглядає проведення традиційних україно-американських військових навчань Sea Breeze виключно як «спробу спровокувати напруженість» на сході України й Чорному морі.

Нагадаємо, раніше група ІС розповідала, як ВМС України збираються використовувати багатовекторні американські катери Mark VI.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *