29 марта, 2022 6:24

В Україні завели справу проти 20 французів-найманців «ЛДНР»: іноземцям загрожує довічне

Прокурорами Департаменту нагляду щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, внесено до ЄРДР відомості за фактами участі 20 громадян Французької Республіки у збройному конфлікті на сході України, які з 2014 року по теперішній час беруть участь у війні проти України у складі збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, інформує Офіс Генпрокурора.

Відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу І 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, іноземні громадяни є найманцями, а їхні дії — порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 1989 року.

Їх підозрюють в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, а також участі у складі не передбачених законом збройних формувань у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків (ч. 4 ст. 447, ч. 3 ст. 110 , ч. 5 ст. 260 КК України).

Максимальна санкція за вказаними статтями передбачає покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, Росія заманює іноземців, пропонуючи замість паспортів РФ «громадянство ДНР-ЛНР».

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *