17 марта, 2022 14:54

Головнокомандувач ЗСУ зробив заяву щодо всеосяжного припинення вогню на Донбасі

Збройні Сили України готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування, яке вступає в дію з 27 липня. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, повідомляє пресслужба ЗС України.

«Збройні Сили України, як ніхто інший, розуміють ціну миру, вже виміряного тисячами життів, і роблять все для його досягнення. Другий день поспіль працюю в районі проведення операції Об’єднаних сил і задоволений ходом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування», — сказав Хомчак.

Також він наголосив на тому, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, але й провокативних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури.

«При цьому, Збройні Сили України готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей, для чого створені відповідні додаткові резерви. Закликаю не піддаватися керованим провокаціям, гібридним проявам паніки, зберігати спокій та об’єднуватися довкола свого Війська та своїх захисників», — зазначив Хомчак.

За його словами, ЗСУ завжди будуть віддані присязі українському народові.

“Cподіваюсь, що дана наймасштабніша фундаментальна спроба забезпечити глобальне перемир’я, дасть можливість нашим політикам та дипломатам, зміцнюючи обороноздатність держави, рухатися далі задля досягнення довгоочікуваного миру”, — наголосив Хомчак.

Нагадаємо, підрозділи Об’єднаних сил почали підготовку до повного припинення вогню.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *