30 марта, 2022 21:02

Епіфаній повідомив, скільки релігійних громад перейшло до ПЦУ у 2019 році

Торік близько 600 релігійних громад з Московського патріархату перейшли до Православної церкви України. Про це в Івано-Франківську на пресконференції заявив митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній, повідомляє «Укрінформ».

«Торік близько 600 громад приєднались з боку Московського патріархату до Православної церкви України», — повідомив митрополит Епіфаній.

Він зазначив, що через карантинні обмеження протистояння релігійних громад у процесі переходу до ПЦУ призупинені. Водночас, за словами митрополита Епіфанія, усі проблеми Московський патріархат створював штучно.

«Ми прагнемо, щоб в Україні панував релігійний мир. В ідеалі не повинно бути протистоянь, якщо б діяв закон і всі відповідально ставились до нього. Якщо є дві третини тих, які бажають перейти до ПЦУ, оформляються відповідні документи і не повинно бути жодних проблем. Втім, з боку Московського патріархату ми бачимо, що ці проблеми створюються штучно: завозять людей, і в селі, інколи, не громада це вирішує, а люди, які приїхали, щоб створити штучний конфлікт. Таких конфліктів було багато», — наголосив Предстоятель ПЦУ.

За його словами, штучні конфлікти, зазвичай, створювали для картинки. Тобто показати на весь світ, що в Україні начебто існує гоніння, захоплення храмів та релігійні конфлікти. Хоча, цього, стверджує Епіфаній, насправді немає.

«Ми прагнемо, аби все, що відбувається, було в правовому полі. Заразі ми бачимо, що з боку МП є намагання по кожній громаді подати в суд і цим показати іншим не робити цього (переходу до ПЦУ). Ми закликаємо, щоб зараз не було протистоянь, зібрань, бо це небезпечно. Тому конфліктних ситуацій зараз в регіонах немає», — стверджує Епіфаній.

Як повідомляла група «ІС», на Хмельниччині парафіяни домоглися приєднання до ПЦУ попри спротив священника.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *