29 марта, 2022 4:21

Окупація Криму не може бути відмовкою для недопуску ОБСЄ на півострів, — Цимбалюк

Тимчасова окупація Російською Федерацією українського Криму не повинна використовуватися як привід для заборони доступу на півострів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, мандат якої поширюється на всю територію нашої країни, повідомляє Укрінформ з посиланням на постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгенія Цимбалюка.

Як нагадав росіянам дипломат під час засідання Постійної ради ОБСЄ, оскільки мандат СММ охоплює всю територію України, то тимчасова окупація Росію Криму не повинна використовуватися як привід для заборони доступу Місії на півострів.

«СММ повинна мати змогу встановлювати факти, що стосуються жахливого стану справ з правами людини та основними свободами у Криму, та повідомляти про це держави-учасниці», — заявив він.

Євгеній Цимбалюк

Український дипломат також звернув увагу присутніх делегацій на доповідь генсека ООН про ситуацію з правами людини в АР Крим та м.Севастополь.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, доповідь ґрунтується на моніторингу та документуванні порушень численних прав людини та міжнародного гуманітарного права на анексованому півострові.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *