21 марта, 2022 8:31

Прокуратура повідомила про підозру «комбату» з «ЛНР»

Учаснику контрольованого РФ незаконного збройного формування повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Про це повідомляє управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту прокуратури Луганської області.

За даними слідства, у травні 2014 року мешканець Луганської області вступив до лав підконтрольного окупаційній адміністрації РФ збройного формування, у складі якого брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

На теперішній час підозрюваний очолює одну з рот так званого «батальйону територіальної оборони «Атаман» 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР» та координує диверсійно-розвідувальну діяльність розвідувальних груп НЗФ РФ у «сірій зоні» вздовж лінії розмежування на ділянці розведення військ в районі смт Станиця Луганська.

Також він відповідає за організацію несення служби в підрозділі та чергування на контрольному пункті в’їзду-виїзду зі сторони окупованої території Луганської області.

Своїми протиправними діями, направленими на зміну меж території державного кордону України, вказана особа сприяє діяльності окупаційної адміністрації РФ.

На даний час підозрюваного оголошено у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше група «ІС» повідомляла, як мешканця Львівщини вербували бойовики т.зв «ДНР».

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Использование Россией ЧВК «Вагнер» в Украине

Частная военная компания Вагнера или группа Вагнера — неофициальная военная организация под руководством Дмитрия Валерьевича …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *