16 марта, 2022 18:29

Псевдореферендум на Луганщині: у СБУ повідомили, скільки причетних отримали вироки судів

Служба безпеки України продовжує документувати осіб, причетних до організації у Луганській області антидержавного «референдуму» у 2014 році. Понад 100 із них уже засуджено до різних термінів позбавлення волі. Ще понад 50 матеріалів проваджень знаходяться на розгляді у судах, повідомили у прес-службі 3-го управління ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях.

За останні півроку співробітники спецслужби затримали на Луганщині п’ятьох зловмисників, які перебували у розшуку. Серед них учасники незаконних збройних формувань, фігуранти, які причетні до їх фінансування, а також організатори так званого «референдуму».

Так СБУ затримала на підконтрольній українській владі території мешканку Попасної, яка 6 років переховувалась від правосуддя на території РФ. Зловмисниця була оголошена у розшук за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, у 2014 році місцева жителька, перебуваючи у складі так званої «виборчої комісії ЛНР», брала активну участь в організації незаконного «референдуму» у місті.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід. Тривають слідчі дії.

Заходи із розшуку і затримання зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області. Робота СБУ щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності проти основ національної безпеки України, триває.

Як повідомляла група «ІС», двом депутатам оголосили про підозру за організацію «псевдореферендуму» у 2014 році.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *