29 марта, 2022 4:55

РФ створює військові бази в шести країнах Африки: опубліковано список

Російська Федерація «на договірній основі» створює військові бази в шести державах Африки. Згідно з конфіденційним документом Міністерства закордонних справ Німеччини, який потрапив у розпорядження ЗМІ, бази створять у Центральноафриканській республіці, Єгипті, Еритреї, Мадагаскарі, Мозамбіку і Судані. Про це повідомляє видання NewFormat.

«Важливим аспектом просування Росії в Африці є військова співпраця з режимами, деякі з яких є диктаторськими. За інформацією МЗС, «з 2015 року Росія уклала угоди про військову співпрацю з 21 країною», — пише Bild з посиланням на конфіденціальний документ МЗС Німеччини, в якому зазначається, що перш «таких країн на всьому континенті було лише чотири».

У документі також наголошується, що Кремль «на договірній основі гарантував собі право створення військових баз в шести державах. Ними є Центральноафриканська республіка, Єгипет, Еритрея, Мадагаскар, Мозамбік і Судан».

«Крім того, російська армія частково таємно, частково офіційно займається навчанням солдат відповідних країн. Так, в Центральноафриканській Республіці діють 180 інструкторів російської армії. В іншій частині документа йдеться: «Приблизно 20 малійских солдат щорічно проходять навчання в Росії». … При цьому в багатьох країнах задіюється і бере участь в підготовці до довгострокового дислокації не тільки офіційна армія Росії. Перш за все, ставка робиться на приватні армії, наприклад, «Групу Вагнера», — зазначає видання.

У документі також наголошується, що «з часткою ринку 37,6% Росія є найважливішим постачальником зброї для африканського континенту». За нею йдуть США (16%), Франція (14%) і Китай (9%).

Аналітики німецького уряду дійшли висновку, що Росія може дати Африці «гарантії безпеки проти кольорових революцій», а «доброзичливо налаштовані до Росії держави можуть сприяти тому, що Росія зможе зміцнити свою роль, наприклад, в ООН, отримуючи від Африки підтримку своєї політики».

У минулому році президент Володимир Путін заявив, що Росія постарається трансформувати відносини з країнами Африки на політичному рівні в певні економічні проекти. Він також заявив, що меморандум між Євразійським економічним союзом і комісією Африканського союзу задасть орієнтири, які дозволять реалізувати значущі спільні проекти та ініціативи в різних сферах.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, раніше в Африці було знищено чергові російські ПЗРК «Панцир-С1».

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *