29 марта, 2022 5:11

Ситуація в зоні ООС: окупанти обстріляли ЗСУ з протитанкового ракетного комплексу

В зоні проведення ООС 9 липня збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню та обстріляли наших захисників з міномету 82-го калібру і протитанкового ракетного комплексу поблизу Новотошківського, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Також, військовослужбовці Об’єднаних сил продовжують надавати допомогу у ліквідації пожежі та її наслідків на Луганщині. Задіяна необхідна кількість особового складу та близько 60 одиниць техніки.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил немає. На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим «Тиша» дотримувався. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

8 липня збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, безпілотних літальних апаратів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 9 населених пунктів: Мар’їнка, Авдіївка, Хутір Вільний, Оріхове, Опитне, Зайцеве, Старогнатівка, Новолуганське та Новозванівка. За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще троє – отримали поранення.

8 липня представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 19 злочинів. З них 6 крадіжок, 3 шахрайства та 6 фактів незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 81 адміністративне правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4 931 транспортних засобів та 4 643 особи.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 408 осіб. В зворотному напрямку – 365 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» на підконтрольну Україні територію в’їхало 4 особи, а у зворотному напрямку лінію розмежування ніхто не перетинав. КПВВ «Мар’їнка» не працює з вини окупанта.

Слава Україні!

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Добровольцы в России отказываются ехать на войну с Украиной

Не секрет, что Москва активно использует «добровольцев», чтобы решать свои военные проблемы. Например, их были …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *