17 марта, 2022 10:12

Туреччина створила власний зенітно-ракетний комплекс ближньої дії. ФОТО та ВІДЕО

Керівник Секретаріату оборонної промисловості Туреччини (SSB) Ісмаїл Демір повідомив, що в країні створено власний мобільний зенітно-ракетний комплекс ближнього радіусу дії Sungur, пише «Defense Express».

«Новий член родини вітчизняних засобів протиповітряної оборони, розроблений компанією Roketsan у співпраці із вітчизняними зацікавленими сторонами оборонної галузі, готовий поповнити військовий арсенал після успішних випробувань» — написав Ісмаїл Демір в Twitter.

1 из 6

У поширеному Секретаріатом оборонної промисловості Туреччини відео продемонстровано, що у ЗРК Sungur використовується чотири ракети від переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) турецького виробництва Portatif Savunma (скор. PorSav). Вона є турецьким аналогом американського ЗРК Stinger. Конструкція цих ракетних систем майже однакова.

Найголовніша відмінність ракети — це використання іншого шукача. У турецькому комплексі використовується головка самонаведення власного виробництва — Imager Infrared (IIR) замість IR Seeker Head на Stinger. Як стверджується, «ракети з даним шукачем складно обдурити традиційними контрзаходами авіації».

Ракета створена двома турецьким компаніями — Roketsan та Aselsan. Нова ракета здатна вразити ціль на відставні 4 км, однак не виключається її можливість уражати ціль на максимальній дальності у 6 км.

Турецькі ЗРК встановлені у комплексі Sungur на шасі броньованого автомобіля Kirpi з колісною формулою 4х4, виробництва місцевої компанії ВМС.

Як повідомляла група «ІС», ДБР вивело з ладу систему ППО України.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *