17 марта, 2022 9:38

Франція підтвердила отримання «чорних скриньок» зі збитого літака МАУ

Іран передав Франції “чорні скриньки” зі збитого іранськими військовими в січні під Тегераном українського літака “Міжнародних авіаліній України”, повідомляє УНН.

За словами джерел у французькому Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації, “чорні скриньки” вже у Франції, а в агентство їх привезуть на початку наступного тижня.

Розшифровувати бортові самописці рейсу PS752 буде міжнародна комісія, що складається з 20 фахівців.

Зазначимо, раніше Організація цивільної авіації Ірану опублікувала додаткову доповідь, присвячену розслідуванню аварії 8 січня Boeing 737 “Міжнародних авіаліній України” в околицях Тегерана.

Відзначається, що комплекс ППО, який збив помилково український літак в січні, був неправильно налаштований через те, що напередодні був переміщений. Згідно з доповіддю, через неправильні налаштування система помилково розпізнала лайнер як об’єкт, що рухається з південно-західного напрямку в бік Тегерана.

При цьому насправді літак вилітав з іранської столиці, а не наближався до неї.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, іранська сторона намагалася пояснити, чому відмовлялася передавати чорні скриньки зі збитого українського лайнера.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *