17 марта, 2022 9:41

Як звільняли від окупантів Красногорівку на Донбасі. ВІДЕО

Першого серпня 2014 року українські добровольці і Збройні сили України звільнили Красногорівку на Донеччині від російських окупантів і їх колабораціоністів.

Завдання визволити Красногорівку командування Сектору «Б» поклало на дніпропетровський 20-й батальйон територіальної оборони, посилений спецназівцями з 3-го полку, добровольцями «Донбасу» і «Правого сектору», а також кількома одиницями важкого озброєння та бронетехніки.

1 серпня 2014 року дві штурмові групи сил АТО обійшли Красногорівку з півночі та зайшли в місто з тилу.

Атака українськими військами зі сходу стала абсолютною несподіванкою для бойовиків. Одна зі штурмових груп атакувала центральну частину міста з адмінбудівлями, в той час як інша провіряла південну, промислову частину Авдіївки.

Військовий спецназ діяв у північній частині міста. Малочисельна група 20-го БТрО вела сковуючі та відволікаючі дії на заході. Опорний пункт бойовиків в районі Собачої гірки був знищений мінометним вогнем.

Оборона противника розвалилася майже відразу. Єдиним серйозним зіткненням став бій у районі міського військкомату. Силам АТО знадобився день для визволення Красногорівки.

Нагадаємо, група ІС розповідала про звільнення від російських окупантів міста Лисичанськ в Луганській області.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *